Informativne promo slike

 

Kako živimo u brzo-informiranom svijetu gdje ljudi nemaju vremena i/ili volje isprva čitati duge članke, odlučio sam napraviti i ovakve promo informativne slike koje mogu lakše privući pažnju pa onda tko je zainteresiran može se na sajtu detaljnije informirati. Slike se mogu slobodno „šerati“ na društvenim mrežama i općenito na interentu.

 

Slike su grupirane u nekoliko tematskih grupa.

 

·        o izbjegavanju isključene rodbine

·        o dvostrukim mjerilima

·        iz povijesti Watchtower-a

 

 

O izbjegavanju isključene rodbine

 

Stražarska kula ima politiku izbjegavanja bivših članova, pa makar se radilo i o članovima najuže obitelji.  Iako na službenim stranicama usmjerenim prema široj javnosti vješto izbjegavaju direktan odgovor:

Ima Jehovinih svjedoka koji su prestali propovijedati biblijsku poruku i koji više ne dolaze na naše sastanke. Međutim mi ih ne izbjegavamo. Najčešća pitanja, jw.org

 

U tiskanoj literaturi za proučavanje jasno se savjetuje izbjegavanje čak i članova vlastite obitelji:

Međutim, nitko od njegove obitelji nije uopće komunicirao s njim, pa je on zbog toga žarko želio biti s njima. To je bio jedan od razloga zašto je odlučio obnoviti svoj odnos s Jehovom. Sjeti se toga ako ikada dođeš u iskušenje da prekršiš Božju zapovijed i družiš se s isključenim članovima obitelji. Stražarska kula, 15. 4. 2012.

 

veća slika

 

 

veća slika

 

 

 

O dvostrukim mjerilima

 

Organizacija Stražarske kule je poznata po tome kako ima jednu priču za javnost a drugu kad uđete unutra.

 

veća slika

 

 

veća slika

 

 

veća slika

 

 

veća slika

 

Dvojaki utezi i dvojaka mjera mrski su Jahvi podjednako. (Izreke 20:10)

 

 

 

Iz povijesti Watchtower-a

 

"Stražarska kula" često prepoznaje samu sebe u biblijskim proročastvima, no Isus jasno pokazuje koje proročanstvo ona ispunjava.

 

veća slika

 

 

veća slika

 

 

veća slika